Lucratori-LOCALI_Dulcianu

De ce nu ați mai venit pe la noi?

100%

De ce nu ați mai venit pe la noi?

Această întrebare am primit-o de la o mămică din satul Alexandru cel Bun, judeţul Iași. Alexandru cel Bun este o localitate situată la aproximativ 50 km de Iași. Acolo am reușit să facem o Evanghelizare de 5 zile în vara anului 2015, după care am început un Grup Vestea Bună.

Dacă la majoritatea grupurilor de copii avem o gazdă în casa căreia ne întâlnim, în acest loc a fost diferit, pentru că, inițial, nu am reușit să găsim pe nimeni care să-și deschidă casa și să ne primească. Așa că a trebuit să ne întâlnim cu copiii afară. Lucrul acesta a fost posibil în luna septembrie, a devenit o dificultate în octombrie și s-a transformat în imposibilitate în noiembrie, decembrie și în lunile următoare.

Dulcianu

După octombrie 2015, am reușit să ne mai întâlnim cu acei copii doar de două ori: odată cu ocazia sărbătorii de Crăciun din anul 2015 și următoarea dată tot cu ocazia sărbătorii de Crăciun din 2016.

La această ultimă întâlnire, acea mămică ne-a pus întrebarea: „De ce nu ați mai venit pe la noi?” Noi i-am spus că ne este greu să venim, dacă nu avem o gazdă care să-și deschidă casa și să ne primească, pe noi și pe copii, ca să facem programul acolo. Știi ce s-a întâmplat? Această mamă ne-a spus că dorește ea să ne primească în casa ei. Slavă Domnului! Ne-am bucurat mult când am aflat aceasta, și, începând cu luna martie a acestui an, până în iunie, vrem să mergem din nou în acest sat.

„La această ultimă întâlnire, acea mămică ne-a pus întrebarea: „De ce nu ați mai venit pe la noi?”

Suma necesară pentru a ajunge la acei copii este de 50 lei/săptămână, ceea ce înseamnă cca 200 lei/lună, pentru 4 luni. Astfel, suma totală ar fi de 800 lei până la vară. Şi noi dorim să mai mergem pe la ei“, întrucât mămica respectivă și copiii ne-au spus:  mai veniți pe la noi. Nu ai dori să ne ajuți să „mai mergem pe la ei”?

Cu respect, Liviu și Anca Dulcianu
VREAU SĂ AJUT