This Campaign has ended. No more donations can be made.

FC_Calatorie-misionara

Călătorie misionară în Filipine (Iulian Mangalagiu)

119%

„Şi ce-ai auzit de la mine în faţa multor martori, încredinţează la oameni de încredere, care să fie în stare să înveţe şi pe alţii.“ 2 Timotei 2:2

Despre Filipine

 

Dacă m-ar fi întrebat cineva cu un an în urmă unde este Filipine, cel mai probabil aș fi știut zona și continentul, însă aș fi avut nevoie de câteva secunde bune ca să o găsesc pe hartă.Filipine este o țară insulară din Asia de Sud-Est, care este formată din peste 7.000 de insule mai mici. Țara are un relief muntos, și se află într-o zonă destul de vulcanică. În ultimul deceniu, aproape anual, țara a fost lovită de cutremure cu magnitudinea de peste 6 grade (Richter). Filipine are aproximativ 100 de milioane de locuitori, dintre care doar 5% sunt creștini evanghelici.

De ce o călătorie in Filipine?

 

La începutul acestui an, Moises Esteves, colegul meu care se ocupă cu dezvoltarea lucrării internaționale AMEC, m-a contactat și m-a rugat să iau în considerare o călătorie în Filipine, pentru a ajuta lucrarea cu copiii din această țară. În Filipine sunt aproximativ 100 de lucrători AMEC dornici să ducă Evanghelia copiilor. Când mi-a vorbit despre această țară, Moises mi-a spus: „O să îți placă Filipine și o să te «îndrăgostești» de lucrătorii de acolo. Sunt o echipă deosebită, cu multă pasiune pentru lucrare. Au multe oportunități de evanghelizare a copiilor și au nevoie să fie ajutați în lucrare.“

În timpul unei campanii de distribuire a un milion de cărți evanghelistice, un copil de acolo a spus: 

 „Mulțumesc, domnule! Acum am cartea lui Isus!“

IMG_2612

Planul

 

Cu ajutorul lui Dumnezeu, călătoria este planificată pentru începutul lunii ianuarie. Vom fi o echipă formată din patru persoane: două din România, una din Irlanda şi una din SUA. Împreună vom preda un curs la care vor participa 20-25 lucrători, care la rândul lor vor preda același curs celorlalţi colegi ai lor. Este un curs care îi va ajuta pe colegii noștri să promoveze mai bine lucrarea în care sunt implicați, şi să găsească sprijin în rugăciune şi financiar. Vrem să facem exact ceea ce îi spunea apostolul Pavel lui Timotei: „… încredințează la oameni de încredere, care să fie în stare să învețe şi pe alții“. Pe lângă acest curs, aș dori să vizitez câteva grupuri de copii și să particip la Conferința Națională a celor 100 de lucrători AMEC.

Cât costă această călătorie?

 

Necesarul pentru această călătorie este de aproximativ 2500 euro (11500 lei), cost care include drumul, cazarea, masa și, de asemenea, susținerea unor nevoi locale, care vor ajuta la răspândirea Evangheliei printre copii.

Ce poţi să faci tu?

Roagă-te:

  • ca Dumnezeu să pregătească inima adulților și a copiilor cu care voi interacționa în această călătorie.
  • pentru protecție pe drum, la dus și la întors.
  • ca să pot să fiu o încurajare pentru misionarii de acolo.
  • ca să pot strânge finanțele necesare pentru această călătorie.

 

Dăruiește: poţi să te implici și dăruind pentru evanghelizarea copiilor din Filipine.

 

Slujind copiilor,

Iulian Mangalagiu

*Acest proiect este aprobat de conducerea AMEC. Donațiile pot fi făcute prin transfer bancar aici, direct pe site cu cardul online sau date personal lucrătorului. Toate darurile vor fi folosite exclusiv pentru proiectul de mai sus.