This Campaign has ended. No more donations can be made.

Fiecare-Copil_Timis-ro1

Un exemplu bun (jud. Timiș)

127%

Un exemplu bun …

Unul din lucrurile pe care le facem la Grupul Vestea Bună este să le prezentăm copiilor personaje din Cuvântul lui Dumnezeu, arătându-le acestora punctele lor forte și punctele slabe. Îi îndemnăm pe copii să ia de la fiecare personaj doar ceea ce-L glorifică pe Dumnezeu și să pună în practică în fiecare zi aspectele pozitive descoperite la fiecare personaj. Îi ajutăm să observe lucrurile negative ale caracterelor biblice, lucruri care nu Îi aduc cinste lui Dumnezeu.

Aplicăm învățătura ...

Îi învățăm despre Ilie, Elisei, Moise, David, Avraam, Iosif, Iacov, Matei, Pavel, Petru, Timotei, Rut, Iefta, Samson și multe alte personaje. Aplicăm învățătura din ceea ce s-a întâmplat în viața personajelor la viața contemporană a copiilor, arătându-le adevărurile biblice care au condus  personajele pozitive, precum și ce a dus la greșeli în viața personajelor negative.

Mateescu - proiect site

Un copil îi aprecia pe Șadrac, Meșac și Abed-Nego: „Nu cred că aș fi avut  tăria să stau ferm ca ei împotriva împăratului și a păcatului. Cred că m-aș fi închinat statuii. Vreau să fiu tare ca ei.“

Mai mult decât oricare dintre aceste personaje, vorbim despre exemplul vieții Domnului Isus, exemplul suprem pentru fiecare credincios. Îi îndemnăm pe copii să aibă ca model și exemplu pe Fiul lui Dumnezeu și să Îi copieze caracterul. El este singurul caracter biblic fără defect sau parte negativă.

Un învățător spunea: „Nu putem, ca oameni, să atingem perfecțiunea vieții lui Isus, dar noi și copiii trebuie să ne asemănăm tot mai mult cu El.“

De asemenea, le vorbim copiilor despre misionari, contemporani sau nu, îndemnându-i să învețe din dedicarea și credința lor.

În același timp, ne rugăm ca viața noastră să fie un exemplu bun pentru copiii pe care îi întâlnim în Grupurile Vestea Bună.

În lunile aprilie și mai continuăm să facem lucrurile acestea. Pentru a putea merge la toate Grupurile Vestea Bună, evenimentele speciale de Paști și alte evenimente speciale, avem nevoie de 3.000 lei, cheltuială ce include costurile de deplasare, material, mici cadouri și alte cheltuieli (detalii pe amectimis@gmail.com).

Vrei să ne ajuți să îi ajutăm pe copii să audă despre modele și exemple bune de urmat?

Te poți ruga, poți dărui sau poți spune despre proiectul nostru oamenilor interesați să ajute.

De dragul Lui, Ionuț și Mădălina Mateescu

lucrători AMEC în judeţul Timis


Acest proiect este aprobat de conducerea AMEC. Donațiile pot fi făcute prin transfer bancar aici, direct pe site cu cardul online sau date personal lucrătorului.