This Campaign has ended. No more donations can be made.

FC_Timis

Un zid de apărare (proiect Mateescu)

121%

Un zid de apărare

Foarte mult timp, o grămăjoară de cărămizi din perimetrul gospodăriei noastre stătea nefolosită. Zilele trecute am decis ca aceste cărămizi să capete forma unui perete, unui zid solid și folositor. Adăugând cărămidă după cărămidă, ele au început să formeze un zid bun, solid și drept. În timp ce construiam și foloseam diferite unelte și tehnici, mă gândeam că facem un lucru asemănător în lucrarea cu copiii.

Cărămizi ca adevărul, bunătatea, dragostea, sfințenia, faptele bune ...

Printre multe alte învățături, îi învățăm pe copii cum să folosească diferitele „cărămizi“ din viața lor pentru a clădi un zid puternic de apărare împotriva dușmanului lui Dumnezeu, Satana. Cărămizi ca adevărul, bunătatea, dragostea, sfințenia, faptele bune, părtășia și multe altele, toate împreună cu credința, pot fi cărămizi din zidul lor de apărare.

Nu a fost ușoară construirea unui perete. Pe lângă cunoștințele potrivite, sunt necesare și uneltele potrivite. Îi învățăm pe copii, amintindu-ne și nouă în același timp, că trebuie să aibă cunoștințele potrivite despre Creatorul lor, care pot fi găsite în Cuvântul lui Dumnezeu. Le accentuăm faptul că ei au nevoie să citească Biblia, să mediteze la învățătura ei, formându-și un obicei sănătos de folosire a acestei unelte. Un copil de la un grup ne spunea: Îmi place această carte (Biblia). Am găsit până acum raspuns în ea la toate întrebările mele cu privire la modul în care trebuie să trăiesc.

Ionut - 5

De multe ori, unele cărămizi trebuiau mărunțite, altele sparte, pentru a se potrivi în anumite spații din zid. Îi învățăm pe copii că Dumnezeu, în planul Lui, de multe ori folosește anumite momente mai dificile, pentru a face credința lor mai solidă, pentru a îi face mai sfinți, mai smeriți, mai credincioși. Încercările și greutățile fac parte din zidul lor de apărare. Îi învățăm pe copii cum să observe aceste lucruri și cum să le interpreteze în mod corect.

În timp ce construiam, eram consțient că peretele meu nu se va întări instantaneu. Îi provocăm pe copii să investească timp în părtășia lor cu Domnul Dumnezeu, pentru a putea să-și formeze obiceiuri frumoase, durabile în timp.

Întotdeauna construirea unui zid se realizează mult mai ușor atunci când mai multe persoane capabile lucrează împreună. Construirea zidului nostru de cărămizi a necesitat și investiție financiară. În mod asemănător, lucrarea noastră la grupurile săptămânale are nevoie de investiție financiară.

Vrei să ne ajuți să continuăm să le spunem copiilor cum să construiască un zid de apărare împotriva a tot ceea ce este rău?

3.000 de lei este suma de care avem nevoie pentru a merge la Grupurile Vestea Bună pănă la sfărșitul anului, precum și organizarea programelor speciale de Crăciun, pentru combustibil, consumabile și alte cheltuieli (detalii la amectimis@gmail.com)

Hai să construim împreună în viața copiilor. Partea ta poate fi prin rugăciune, prin dăruirea din banii tăi sau prin implicare directă.

Isus Hristos este Cel care a făcut posibilă construirea unui zid de apărare prin jertfa Lui, și despre lucrul acesta povestim copiilor, pentru a fi în stare să-și creeze cărămizi pentru zidul lor.

Construind împreună pentru slava Lui,

Ionuț și Mădălina Mateescu- lucrători AMEC în judeţul Timis


Acest proiect este aprobat de conducerea AMEC. Donațiile pot fi făcute prin transfer bancar aici, direct pe site cu cardul online sau date personal lucrătorului.