This Campaign has ended. No more donations can be made.

Flag_of_Ukraine

Fiecare copil din Ucraina are nevoie de Dumnezeu!

100%

„Inima împăratului este ca un râu de apă în mâna Domnului…“

„Inima împăratului este ca un râu de apă în mâna Domnului, pe care îl îndreaptă încotro vrea.“ (Proverbele 21:1).

Cât de des ne gândim la acest verset? Pe parcursul anului ne-am amintit de multe ori aceasta. Cât este de adevărat că Dumnezeu lucrează!

În timpul perioadei de carantină, lucrătorii AMEC din Ucraina au comunicat cu copiii prin internet și rețele de socializare, dar s-au și rugat și s-au gândit cum să inițieze lucrări noi în zone noi, ca să ajungă la copii care n-au mai auzit Evanghelia. Dumnezeu i-a binecuvântat cu o idee – să țină în diferite locuri evanghelizări de o zi.

Dumnezeu ne-a binecuvântat din belșug, prin faptul că a deschis uși acolo unde nu se aștepta nimeni: în centrul orașului, lângă Casa de cultură, lângă școală – ni s-a permis să ținem evanghelizări în toate locurile unde I-a făcut Lui plăcere. Lăudat să fie Numele Lui!

„Aceasta nu era doar instruire, ci se desfășura în realitate!“

Pe parcursul mai multor luni, în timpul carantinei, Dumnezeu ne-a dat posibilitatea să instruim învățătorii. Aceste luni au fost deosebite, întrucât Domnul ne-a ajutat să organizăm cursul PEC 1 (Predând Eficient Copiilor) într-o zonă din vecinătate, unde nu sunt încă lucrători.

În timpul prezentării unei lecții biblice, un student a invitat un băiat din vecini, Oleg, să facă parte din asistență. La sfârșitul prezentării, când băiatul a fost întrebat ce își amintește din lecție, el a răspuns: „Mi-am dat seama că Isus poate să mă curețe de păcate.“ Îi mulțumim lui Dumnezeu că El poate să folosească timpul de carantină pentru slava Lui.

Tabăra noastră online a devenit una «internațională», întrucât au fost aproximativ 90 de copii, din 9 țări și din aproximativ 60 de orașe.

„Dragi prieteni, vă mulțumesc foarte mult tuturor pentru tabără. Pentru mine a fost ca o gură de aer proaspăt. Familia noastră este în carantină, fiindcă tata s-a îmbolnăvit de Covid-19. Eu locuiesc în America. Asta înseamnă că pentru mine, datorită diferenței de fus orar, tabăra era la ora 3:00 dimineața. Dar am fost foarte bucuroasă că pot petrece acest timp cu voi. Îi mulțumesc lui Dumnezeu și vouă tuturor!“

Ukraine

De-a lungul și de-a latul Ucrainei, copiii au auzit despre Mântuitorul în timpul anului 2020. Lucrătorii AMEC au răspândit cu credincioșie Evanghelia, au oferit cursuri de instruire online, programe pentru copii și întruniri față în față acolo unde a fost posibil. AMEC din Ucraina are o echipă mare de lucrători dedicați și, deși salariile sunt mici și sunt mult probleme politice în țară, echipa a rămas dedicată chemării ei și pe parcursul acestui an.

Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru orice donație care este dăruită pentru această țară, întrucât, în momentul de față nu este posibil ca toate fondurile pentru acoperirea nevoilor lucrătorilor să vină din Ucraina.

În slujba Lui,

AMEC România


Acest proiect este aprobat de conducerea AMEC. Donațiile pot fi făcute prin transfer bancar aici, direct pe site cu cardul online sau date personal lucrătorului.