20% din impozit

Sunt sigur că ştii deja, de o bună perioadă de timp, despre posibilitatea de a redirecţiona la sfârşitul anului fiscal 2% din impozitul pe venit unei organizaţii non-profit la alegere. Acesta, desigur, este un ajutor extraordinar pentru ONG-urile din ţară.

Pe lângă această posibilitate, codul Fiscal a introdus din 2004 o facilitate la impozitare, de care încă foarte puține societăţi comerciale fac uz, şi anume, redirecționarea a 20% din impozitul pe profit datorat statului către un ONG.

Suma redirecționată nu poate fi mai mare de trei la mie din cifra de afaceri, iar plățile trebuiesc făcute până la 31 decembrie, pentru ca suma să poată fi scăzută din impozitul pe profit aferent anului fiscal.

Cum pot companiile redirecționa 20% din impozitul pe profit

Modalitatea de redirecționare este foarte simplă. Compania își calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, apoi încheie cu contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care dorește să îl susțină, iar cheltuielile sunt deductibile.

Acest tip de sponsorizare nu presupune alte cheltuieli suplimentare și nu afectează profitul net al companiei.

Care sunt avantajele redirecționării a 20% din impozitul pe profit

Avantajele unui asemenea tip de donații este că reprezentanții companiilor au libertatea de a alege destinația unei sume, care, în alte condiții, ar ajunge oricum la stat, și, în plus, contribuie la o cauză nobilă, făra niciun fel de cheltuială. De asemenea, contribuția fiecărei companii ar putea determina un progres semnificativ în înaintarea Evangheliei și câștigarea celor mici pentru veșnicie.

Ca unul care iubești copiii, ne-am gândit că ai fi interesat de această oportunitate. Oferirea acestui ajutor nu vă costă nimic în plus, iar pentru AMEC şi lucrarea pe care o face, această susţinere ar fi de un mare ajutor.

Dacă în momentul de faţă nu direcţionezi niciunui ONG aceşti 20%, te rog să iei în considerare susţinerea AMEC-ului în acest fel.

Dumnezeu să te binecuvânteze și să te răsplătească.

Echipa Fiecare Copil