Întrebări

 Întrebări


Tu ai întrebări, noi avem răspunsuri. Aici găsești câteva întrebări care îți pot clarifica nelămuririle pe care le-ai putea avea. Dacă ai o întrebare diferită, te rugăm să ne anunți și vom încerca să îți oferim răspunsul.

DE CE SĂ DONEZ PENTRU LUCRAREA AMEC?

Când viaţa unui copil este influenţată pozitiv, aceasta este o investiţie pe termen lung. Scopul nostru este ca fiecare copil din România să aibă posibilitatea să audă cel puţin o dată în viaţă mesajul Evangheliei. Darurile primite ne ajută să atingem acest scop.

Fie că dăruieşti pentru lucrători, ca ei să îşi poată dedica timpul evanghelizării copiilor şi instruirii altora, fie că dăruieşti pentru un copil, ca el să poată participa la tabără, darul tău influenţează o viaţă în mod pozitiv!

CE INFLUENŢĂ ARE SPRIJINUL MEU FINANCIAR ASUPRA LUCRĂRII?

Fiecare dar nou pe care îl primim înseamnă că încă un copil poate merge în tabără, încă un DVD este distribuit sau încă un copil este evanghelizat. Dacă citeşti proiectele prezentate pe acest site, vei observa că, într-adevăr, fiecare dar influenţează lucrarea în mod pozitiv.

CARE ESTE SCOPUL SITE-ULUI FIECARECOPIL.RO?

Ştim că există credincioşi, care au pe inimă evanghelizarea copiilor şi dorinţa de a sprijini financiar această lucrare. Acest site prezintă diferite proiecte pe care le poţi sprijini, astfel încât tot mai mulţi copii să poată auzi Evanghelia.

Pe acest site ai posibilitatea să citeşti mărturii, să vezi fotografii, să urmăreşti (şi să te rogi pentru) donaţiile care sunt oferite. Te încurajăm să vizitezi mai des acest site pentru a urmări actualizările, şi pentru a te ruga împreună cu noi pentru realizarea fiecărui proiect.

CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII PARTENER ÎN LUCRARE?

Noi încercăm să nu folosim termenul de „donator“, atunci când ne referim la cei care dăruiesc ca Evanghelia să ajungă la copiii din România, ci rugăciunea noastră este ca fiecare persoană care dăruieşte să devină un partener în lucrare. Pentru noi, aceasta înseamnă că suntem o echipă. Unii se roagă, unii dăruiesc, iar unii merg şi evanghelizează, şi împreună putem fi martori la felul în care Dumnezeu schimbă vieţi în România.

Pentru că eşti partenerul nostru în lucrare, dorim să te bucuri împreună cu noi atunci când proiectele sunt susţinute şi copiii aud Evanghelia. În acest scop vom actualiza regulat acest site, şi te vom informa prin scrisori de rugăciune şi prin calendarul de rugăciune despre modul în care Dumnezeu lucrează. Şi dorim să primim şi noi veşti de la tine! Dorim să ştim pentru ce putem să ne rugăm, şi cum să fim o binecuvântare pentru tine. Aşadar, te rugăm să ţi legătura cu noi!

POT DONA DACĂ LOCUIESC ÎN ALTĂ ŢARĂ?

Da, este posibil să faci o donaţie, chiar dacă locuieşti în altă ţară. Dacă locuieşti în Marea Britanie, AMEC va putea revendica 25% în plus din donaţia ta (dacă sunteţi plătitor de taxe) prin schema de donaţii Gift Aid. Deci, dacă dăruieşti 20 de lire, noi vom primi alte 5 lire în plus.

Indiferent de ţara în care locuieşti, poţi dona online prin acest site.

Dacă ai alte întrebări sau doreşti mai multe informaţii cu privire la aceasta, te rugăm să ne contactezi.

CUM POT SĂ AJUT LUCRAREA AMEC CA VOLUNTAR?

Lucrătorii AMEC din toată ţara sunt binecuvântaţi prin voluntarii care doresc să Îi slujească lui Dumnezeu ajutând la tabere, Evanghelizări de 5 zile sau la alte lucrări. Mai mult ajutor înseamnă că se poate ajunge cu Evanghelia la mai mulţi copii. Dacă ai pe inimă evanghelizarea copiilor şi doreşti să ajuţi ca voluntar la AMEC, te rugăm să ne contactezi.

De asemenea, ne-am bucura dacă ai putea împărtăşi informaţiile de pe site-ul fiecarecopil.ro cu prietenii tăi. Suntem siguri că există mulţi oameni care au pe inimă lucrări precum cea de radio, de tabără şi alte proiecte evanghelistice. Spuneţi-le şi lor aceste informaţii, ca şi ei să poată să fie parte din această binecuvântare.

ALTE ÎNTREBĂRI

CUM POT DONA 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT PENTRU AMEC?

De câţiva ani este posibilă redirecţionarea a 2% din impozit către o organizaţie la alegere. Dacă nu ai ales deja o altă organizaţie, este posibil să faci acest lucru pentru AMEC. Pentru mai multe informaţii despre redirecţionarea a 2% din impozit, apasă aici.

CE PARTE DIN DONAŢIA MEA ESTE FOLOSITĂ PENTRU PROIECT?

100% din donaţia ta este folosită pentru proiect. Cheltuielile de administrare sunt acoperite de alţi parteneri de lucrare, care ne ajută cu aceste costuri. Din donaţiile pentru proiecte nu se scad taxe de administrare.

CÂT DE MULT AR TREBUI SĂ DĂRUIESC?

Orice dar – mare sau mic este apreciat. Recunoaştem că ai ales să foloseşti banii pe care ţi i-a dat Dumnezeu ca mai mulţi copii să poată auzi Evanghelia, şi Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru purtarea Lui de grijă.

Biblia ne spune că felul în care dăruim este mai important decât suma pe care o dăruim. Te încurajăm să dăruieşti cu bucurie şi cu încrederea că Dumnezeu va binecuvânta darul tău spre gloria Lui.

CUM VA FI FOLOSIT DARUL MEU?

Angajamentul nostru faţă de toţi partenerii de lucrare este acela de a folosi banii dăruiţi pentru scopul desemnat de ei. Dacă dăruieşti pentru lucrarea Radio Vestea Bună, atunci darul tău va fi folosit pentru lucrarea de la radio. Dacă dăruieşti pentru un proiect care nu mai necesită sprijin financiar, te vom contacta pentru a-ţi sugera un alt proiect la care poţi redirecţiona sprijinul tău.

CARE ESTE CEA MAI BUNĂ MODALITATE DE A DĂRUI?

Dacă eşti familiarizat cu transferul bancar (online banking), atunci cea mai bună modalitate este să dăruieşti online, prin transfer bancar direct din contul tău sau cu cartea de credit prin PayU. Mai multe detalii despre aceste modalităţi pot fi găsite aici.

Desigur, dacă doreşti poţi face o donaţie prin mandat poştal (la oficiul poştal din localitate) sau dăruind direct unui lucrător.

CUM VOI PRIMI O DOVADĂ A DONAŢIE MELE?

Toate donaţiile sunt înregistrate la AMEC. Dacă dăruieşti prin bancă sau prin oficiul poştal, în cel mai scurt timp vei primi o dovadă a donaţiei făcute. Dacă dăruieşti personal la Biroul Naţional, îţi vom emite o chitanţă.

DEŢIN O AFACERE. CARE ESTE CEA MAI BUNĂ MODALITATE DE A DĂRUI?

Este posibil să dăruieşti o sumă din profitul tău printr-un contract de sponsorizare. Astfel nu vei plăti impozit pe suma donată. Mai multe detalii cu privire la aceasta găseşti aici.