Corina 2024 - summer

Lucrarea de vară, cu Corina

75%

Călătoria a început acum mai bine de 5 ani, de Crăciun.

Mama ei, o fostă colegă de facultate, a făcut demersurile necesare pentru ca eu să pot merge la toți copiii din satul unde locuia. Nu este din mediul creștin evanghelic, dar a crezut că satul se poate schimba dacă copiii aud altceva și pe altcineva vorbind despre valori. Am mers doi ani la rând în acel sat. În primul an întâlnirea cu TOȚI copiii a fost la căminul cultural, unde chiar primarul ne-a urat bun venit. În al doilea an am primit îngăduința să mergem din clasă în clasă să spunem Evanghelia celor mici și celor mari.

Singura valoare pe care am transmis-o a fost mesajul Evangheliei. Era tot ce aveam de dat, pe lângă niște cadouri în cutii de pantofi. Apoi, lipsurile au făcut să nu mai pot ajunge la ei, satul fiind la mai bine de o oră și jumătate distanță de Galați. Chiar nu am mai știut nimic de colega mea. Anul trecut am invitat în tabără copiii colegelor mele de facultate și, cumva, a aflat de tabără și colega mea din acest sat îndepărtat. Ei nu i-am spus, gândindu-mă că ar fi prea departe ca să-și trimită copilul. Totuși, ea a aflat și și-a trimis fata la noi în tabăra de zi din Galați. Apoi, iar am pierdut legătura.

În urma taberei de la începutul acestui an, am hotărât să ne vedem lunar cu copiii, deveniți de-acum adolescenți, într-o sală de sport. Între 45 și 70 de adolescenți au participat la fiecare întâlnire. Erau prea mulți ca să-i știu pe toți. Luna trecută s-a apropiat de mine, cu sfială, o adolescentă. „Eu sunt fiica… Ați fost colegă de facultate cu mama mea.“ Am recunoscut pe fața sa conturul feței mamei ei și am realizat cine e. Am povestit puțin și i-am spus că mă bucur că e cu noi și că poate să vină, acum că locuia în Galați, am spus eu. Dar eu nu locuiesc în Galați, m-a surprins răspunsul ei. Mi-a povestit că bate un drum lung ca să poată veni la întâlniri.

Uneori batem noi un drum lung pentru a merge la copii. Alteori vin ei la noi. Să fim gata să vestim cu responsabilitate Evanghelia, oferindu-ne pe noi și resursele noastre pentru înaintarea Evangheliei. Dacă Domnul îngăduie, vom avea parte de zile și săptămâni de vacanță în care trebuie să spunem tuturor despre Hristos, Cel care a schimbat destinația fiecărui creștin.

Mulțumesc pentru susținerea ta în a duce Evanghelia la cei care au nevoie să audă despre El.

Cu dragoste,

Corina

VREAU SĂ AJUT