This Campaign has ended. No more donations can be made.

FC_Timis_ro

Pentru o alegere potrivită – fam. Mateescu

100%

Două vieți, două alegeri, două drumuri, două destinații

I. și M. sunt doi adolescenți care au frecventat pentru câțiva ani grupul de adolescenți dintr-o localitate de lângă Lugoj.

De curând ne-am reîntâlnit cu ei. I. radia: „Am o veste foarte bună, Ionuț! M-am hotărât să-L mărturisesc pe Domnul Isus în fața oamenilor. Vreau să mă botez. Am avut câteva experiențe prin care El mi-a vorbit și am înțeles că scopul vieții mele va fi de acum încolo să-L onorez pe El în fiecare zi. Rugați-vă pentru mine! Prietenii și familia mea sunt împotriva mea.“

M. ne spunea cu amărăciune: „Am fugit a treia oară. Băiatul cu care stau m-a bătut din nou și m-a scos din casă cu acești copii. Nu-i pasă că sunt copiii lui. A adus-o pe alta acum acasă. Eu plec la mama – din nou. Am făcut niște alegeri tare urâte, care apasă greu…

I. și M. au venit mulți ani la grupul de preșcolari ...

apoi la grupul de copii, iar mai târziu la adolescenți. Au auzit aceleași lucruri despre viața pe care o poate da Dumnezeu, prin credința lor în El. Li s-au spus despre decizii înțelepte, despre consecințe, despre iertare, despre caracterul neschimbat al lui Dumnezeu, despre persoana și lucrarea unică a lui Isus Hristos. Au fost încurajați să-L aleagă pe El, în ciuda a orice. Au ales diferit, mergând pe două drumuri diferite, cu consecințe diferite, cu anturaje diferite…

2nd picture

Continuăm să spunem copiilor despre alegeri corecte, despre drumul pe care Dumnezeu vrea ca fiecare copil să meargă. Mulți vor alege ca I., onorându-l pe Dumnezeu. Mulți vor alege ca M., neînțelegând harul, dragostea și dreptatea lui Dumnezeu.

Pentru următoarele luni, ianuarie și februarie continuăm să ajungem la copii, prin diferite mijloace, fizice sau online. Ne folosim de orice ocazie ca să-i ajutăm să înțeleagă ce alegeri să facă în 2021 în viața lor. Cei care aleg ca I., vor avea nevoie de ajutor în a crește în viața de credință. Cei care aleg ca M., vor avea nevoie să înțeleagă faptul că Dumnezeu este același, nu îi uită și îi așteaptă, dorind să le schimbe viața.

Planificând lucrările din aceste două luni, uitându-ne la ce avem nevoie și luând în considerare modalitățile potrivite de a învăța în continuare copiii în Grupurile Vestea Bună, concluzionăm că suma de 4.000 de lei va acoperi o parte din cheltuielile de lucrare, fie că sunt pentru materialele necesare, întreținerea mașinii, combustibil și alte resurse, fizice sau online, necesare.

I. și M. au făcut alegeri. Și vor mai face. Zi de zi. În fața lor, dar și a celorlalți copii, vor sta decizii dificile, care vor avea ca rezultat anumite consecințe. Roagă-te împreună cu noi ca alegerile lor să fie cele bune.

Dacă alegi să te rogi, suntem recunoscători. Dacă alegi (și) să dăruiești, ne vom apropia mai rapid de ținta propusă pentru ianuarie și februarie.

Ionut & Madalina Mateescu

lucrători AMEC în judeţul Timis


* Acest proiect este aprobat de conducerea AMEC. Donațiile pot fi făcute prin transfer bancar aici, direct pe site cu cardul online sau date personal lucrătorului.