This Campaign has ended. No more donations can be made.

DMD_ro

Proiect vară 2020 (Claudia Mitu)

103%

„DĂ MAI DEPARTE“

„DĂ MAI DEPARTE“ este pe scurt lucrarea la care m-a chemat Dumnezeu atunci când Domnul Isus mi-a spus: „Paște mielușeii … Paște oițele Mele … Paște oile Mele!“ (Ioan 21:15-17). Chiar dacă nu am înțeles imediat ce însemna această chemare, astăzi fac ceea ce El m-a chemat în mai multe feluri (voi menționa câteva exemple din timpul pandemiei Corona virus):

Spune Da, lui Dumnezeu

Unul din felurile în care am DAT MAI DEPARTE a fost să pregătesc cântări, versete, videoclipuri și activități pentru Școala Duminicală online, și Școala Biblică de Vacanță, unde mii de copii români din toate colțurile lumii au urmărit programe biblice, în timp ce erau închiși în casă. Ascultând cântarea „Spune Da, lui Dumnezeu“, un copil și-a întrebat mama: „Când apare semaforul, se aprinde verde la DA, roșu la NU, dar când se aprinde galben înseamnă că suntem și cu Dumnezeu și cu Diavolul? Mă bucur să văd că și o cântare îi face pe copii să-și pună întrebări și să caute răspunsuri.

O altă modalitate de a DA MAI DEPARTE este să pregătesc broșuri pe care copiii să le citească pe site-ul amecpenet.com. Un site plin cu povestiri audio, video și acum, cu broșuri digitale. Gabriela, ghidul copiilor de pe site îmi spunea: „Mulți copiii sunt cercetați de Dumnezeu și cer ajutor. R. a scris: „Mi-am cerut iertare de păcate, dar tot simt o povară grea. Ce să fac?““ Domnul să-i dea înțelepciune Gabrielei,  să răspundă clar întrebărilor puse de copii.

Cursul Biblic Online este încă o unealtă prin care îi îndrumăm pe copii la Hristos. A fost lansat de aproximativ două luni și peste 700 de copii s-au înscris și studiază lecțiile prin corespondență. Deși nu corespondez direct cu copiii, eu DAU MAI DEPARTE pregătind activități pe care copiii le fac pe site, și prin care ajung să-L cunoască mai mult pe Dumnezeu. Este minunat să văd copii ca M. scriind: „Mă bucur foarte mult că am ales acest curs. Mă ajută să înțeleg multe lucruri pe care nu le înțelegeam despre Dumnezeu. Mulțumesc AMEC pentru acest curs minunat!

 

Iar din când în când, DAU MAI DEPARTE investind în învățători. Ultimul curs la care am predat a fost  organizat special pentru niște învățătoare românce din Belgia. M-a încurajat mărturia uneia dintre ele: „Apreciez foarte mult tot ce ne-ați învățat, fiecare subiect a fost foarte folositor, însă cel mai mult m-au ajutat ideile practice și metodele pe care ni le-ați arătat – întotdeauna caut idei practice pe care să le pot aplica la copii“.

Voi continua să DAU MAI DEPARTE pregătind broșuri pentru „Biblioteca copiilor isteți“ de pe site-ul www.pentrucopii.net. Încurajați-vă copiii și nepoții să citească broșurile sau să urmărească programele înregistrate de pe site. Vor învăța lucruri importante despre Dumnezeu și vor găsi idei creative de lucru manual, experimente și activități de vacanță.

Dumnezeu ne-a chemat pe fiecare să spunem Evanghelia la orice făptură (Marcu 16:15), dar fiecăruia ne-a dat daruri diferite. Apreciez mult fiecare persoană care, de-a lungul anilor, a ales să DEA MAI DEPARTE împreună cu mine, rugându-se și sprijinindu-mă financiar. Dacă și tu dorești să DAI MAI DEPARTE, îți sunt recunoscătoare dacă alegi acest proiect. Este un singur proiect, dar imaginează-ți în câte alte lucrări investești … Și fiecare în parte duce Evanghelia mai departe. Te invit să DĂM MAI DEPARTE împreună!

Claudia Mitu


Acest proiect este aprobat de conducerea AMEC. Donațiile pot fi făcute prin transfer bancar aici, direct pe site cu cardul online sau date personal lucrătorului.