INdependența, INTERdependența și dependența

Dragi prieteni,

Când vi s-a întâmplat ultima dată să nu reușiți să faceți un lucru fără să cereți cuiva ajutorul? Din fire, de cele mai multe ori, ne place să fim independenți și încercăm să ne rezolvăm singuri problemele cu care ne confruntăm. Poate ține de mândria personală, poate ține de experiențe din trecut când am fost dezamăgiți de cei din jur sau poate așa am fost învățați … (independența este promovată încă de la cea mai fragedă vârstă). Este adevărat că sunt unele lucruri mai mici pe care reușim să le facem singuri, însă pentru multe altele avem nevoie de ajutorul celor din jur. Aici intervine interdependența. Interdependența înseamnă să recunoști că nu te descurci singur și că ai nevoie de cineva să te ajute. Cam greu, nu? Interdependența înseamnă smerenie, umilință, curaj de a cere ajutor și credință că cineva va fi acolo să te ajute.

În lucrarea creștină nu este loc de independență! În AMEC recunoaștem că lucrarea este așa de mare încât nu o putem face singuri. Am avut nevoie de ajutor, avem și vom avea nevoie de ajutor. Nu ne este rușine să recunoaștem acest lucru. Avem nevoie de parteneri, care să ne fie alături și cu care să lucrăm pentru lărgirea împărăției lui Dumnezeu.

Însă mai presus de toate, nu vrem să uităm că suntem chemați nu doar la interdependență ci și la dependență. Domnul Isus a spus: Despărțiți de Mine nu puteți face nimic (Ioan 15:4-5). Fie ca Dumnezeu să ne ajute pe fiecare dintre noi să depindem de El în tot ceea ce facem atât pe plan personal, cât și în lucrare.

Vă mulțumim pentru rugăciuni, vă mulțumim pentru că ați dăruit şi vă mulțumim pentru că sunteți partenerii noștri în lucrarea de răspândire a Cuvântului lui Dumnezeu.

Iulian Mangalagiu,

Director AMEC România

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *