De ce dorim ca mulți copii să meargă în tabere ?

 

Este o întrebare la care poate mulți știți deja răspunsul. În AMEC, noi credem cu tărie că în timpul petrecut în tabără, Dumnezeu poate să lucreze cu putere în viața copiilor. Până acum, sute de copii au auzit Cuvântul lui Dumnezeu, vestit pe înțelesul lor, și mulți dintre ei s-au hotărât să-L urmeze pe Domnul Isus. De fapt, de mult timp am realizat că tabăra este lucrarea în care se creează atmosfera cea mai potrivită pentru ca un copil să creadă în Domnul Isus ca Domn şi Mântuitor. Este adevărat că, în multe situații, copiii vin în tabere după ce au ascultat Evanghelia de mai multe ori la Grupurile Vestea Bună, iar tabăra nu este decât o posibilitate excelentă pentru ei de a lua o hotărâre la care poate deja s-au gândit de ceva timp.

Înregistrarea video pe care ați văzut-o mai sus cu Lică Băbuță este dintr-o tabără care are loc chiar săptămâna aceasta. De altfel, în fiecare săptămână, undeva în țară are loc o tabără creștină. Mărturiile pe care le primim din tabără despre felul cum lucrează Dumnezeu în viața copiilor sunt încurajatoare. Recent, un lucrător AMEC ne-a scris:

„Părinții lui R. sunt divorțați. R. (9 ani) şi fratele ei au fost tot timpul despărțiți, și martori la multe dispute legale și mai puțin legale, care au avut loc între părinţi. Tatăl lui R. (care a câștigat recent custodia totală a copiilor) a dorit ca R. să vină anul acesta în tabăra Grupurilor Vestea Bună. În timpul taberei, R. s-a adresat lui V.(un lider) şi i-a spus: „Este extraordinar! Tocmai am crezut în Domnul Isus! Acum tu ești frate cu mine!“

În tabără sunt mulţi copii care nu Îl cunosc pe Dumnezeu, iar rugăciunea noastră este ca, la fel ca R., şi ei să creadă în Domnul Isus ca Mântuitor. Sunt copii care urmează să vină în săptămânile viitoare în taberele pe care le-am organizat. Unii ajung aici fără să-şi planifice, așa cum este exemplul lui A. din București. A. nu a auzit niciodată Evanghelia, dar fiind în vacanță la bunicii dintr-un sat unde am început un Grup Vestea Bună, şi pentru că una dintre fetițele care trebuia să vină la tabără a avut o erupție pe piele și nu a mai putut participa, A. i-a luat locul, acceptând invitaţia din partea vărului lui. Reacțiile lui sunt greu de descris, dar suntem încurajați de felul în care a lucrat Domnul în inima lui. După primele trei zile în care a ascultat lecțiile biblice, învăţăturile de la timpul devoțional și a participat la activități, A. a spus: „Profesoara de religie de la școală nu m-a făcut să îndrăgesc religia. Nu uram aceste ore, doar că nu înțelegeam nimic la ele. Dar voi explicați ca să înțelegem și noi, copiii. Încep să cred că Dumnezeu nu este așa de departe cum am crezut, și Lui chiar Îi pasă când copiii sunt triști.”

Dumnezeu să fie slăvit pentru modul în care folosește taberele AMEC pentru a schimba viața copiilor. Mai multe informații despre lucrarea din tabere și cum poți să susții un copil, găsești aici.

Iulian Mangalagiu

Director național, AMEC Romania


 

Dacă vrei să fii la curent cu mărturii din lucrarea AMEC, și să afli diferite moduri în care te poți implica, înregistrează-te, pentru a primi scrisoarea periodică de pe site-ul Fiecare Copil.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *